Blog > Komentarze do wpisu
Przepis na Krówke
SKŁADNIKI
  • 3 szklanki mąki
  • 10 dag masła
  • 2 łyżki miodu
  • mix śmietankowy
  • cukier waniliowy

Polewa
  • puszka mleka skondensowanego słodzonego
  • garść orzechów
  • włoskich


SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA

Składniki na ciasto połączyć, wyrobić ciasto i podzielić je na dwie części. Upiec osobno dwa placki. Piec ok. 10 minut w temperaturze 170 st. C. Ostudzić. Śmietanę zmiksować z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, a następnie dodać "śmietan-fix" i wymieszać. Między gotowe już placki nałożyć ubitą śmietanę i docisnąć. Puszkę z mlekiem włożyć do garnka z wodą i gotować ok 3 godziny, dolewając wodę tak, aby puszka była cały czas w niej była. Następnie odlać wodę i zostawić puszkę na ok. 1 godzinę, aby ostygła. Mleko wyłożyć na ciasto i posypać pokrojonymi orzechami.

sobota, 03 kwietnia 2010, emoooxd